Vilka är vi?

Marxistiska Studenter är ett öppet nätverk av studentföreningar som finns på universitet, högskolor och gymnasieskolor.

Vi diskuterar och deltar i kampen mot de fortsatta nedskärningarna i utbildningen. Både dem som kan mätas i kronor och öre, och dem där det fria och kritiska tänkandet begränsas. Vi försöker koppla dem samman med en allmän förståelse av det samhälle vi lever i, där de stora företagens profiter avgör mer än någonsin tidigare, och där demokratin blir mer och mer tömd på innehåll.

För oss hänger kampen för bra förhållanden för studenter oupplösligt samman med arbetarklassens kamp och intressen. Vi stöttar därför den fackliga kampen på arbetsplatser och fackföreningar, och det är heller ingen slump att Marxistiska Studenter har startats av kamrater från Revolution (IMT Sverige).

Vi är övertygade om att kapitalismen med dess krig, fattigdom, nedskärningar och enormt uppskruvade arbetstempo, borde läggas på historiens soptipp.  I Marxistiska Studenter möts vi regelbundet för att diskutera teoretiska frågor kopplat till kampen för socialism. Vad är erfarenheten från olika länder, arbetsplatskamp och så vidare? Vad kan vi lära oss av den ryska revolutionen? Hur kan vi använda marxismens teorier om ekonomi, dess historieuppfattning och filosofi idag? Socialism är för oss inte bara något som är moraliskt önskvart, utan någonting som kan studeras vetenskapligt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s